Home » Local » Grevă spontană la Spitalul Județean de Urgență Vaslui

Grevă spontană la Spitalul Județean de Urgență Vaslui

Personalul TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui a încetat temporar lucru și a ieșit în curtea instituției pentru a protesta împotriva discrimării în drepturi și inechităților salariale. Protestatarii acuză faptul că personalul TESA a fost ignorat repetat de cei care sunt la guvernare.

„Suntem solidari cu colegii noștri din țară, cerem drepturi egale și eliminarea inechităților salariale. Ne-am săturat să fim Cenușăreasa sistemului sanitar, să fim eliminați cu fiecare ocazie legislativă”, a spus Vlad Dicu, unul dintre organizatorii protestului.

Din momentul apariției Legii 53/2017, personalul TESA nu s-a mai regăsit în anexa care privea domeniul sanitar, fiind discriminat în mod continuu și încadrat pe o anexă greșită. Abia în urma unor procese și a unor hotărâri judecătorești, aceștia au reușit să solicite și să li se admită încadrarea corectă.

Salariații susțin că amendamentul prin care era prevăzut stabilirea noului nivel al drepturilor salariale a fost adoptat de Senat pentru personalul nemedical TESA, dar în forma finală a fost eliminat. Această nouă eroare și discriminare i-a făcut pe angajații TESA ai Spitalului Județean Vaslui să înceteze lucru astăzi și să-ți arate nemulțumirea pentru toate nedreptățile din ultimii ani.

„Această grevă nu este doar pentru obținerea de salarii mai mari, ci reprezintă și o expresie vehementă împotriva discriminării”, au transmis protestatarii, care au ieșit în curtea unității medicale cu foi pe care se putea citi „Nu discriminării personalului TESA din Sănătate!” sau „Eliminarea inechităților din Sănătate!”.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*