Home » Local » Plata pensiilor din luna decembrie va fi blocată! Protestul de la CJP Vaslui, ignorat de autoritățile județene

Plata pensiilor din luna decembrie va fi blocată! Protestul de la CJP Vaslui, ignorat de autoritățile județene

de Dănuț CIOBANU 

Protestul de la Casa Județeană de Pensii Vaslui continuă și în această săptămână. După mai multe zile în care funcționarii și-au cerut depturile protestând în fața instituției, niciun reprezentant al autorităților publice locale nu a luat legătura cu salariații. Protestatarii susțin că se va ajunge la grevă generală, iar plata pensiilor din luna decembrie va fi blocată. 

Reprezentanții salariaților de la Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui susțin că au fost ignorați de directorul instituției, prefectul județului Vaslui și parlamentarii județului. În acest context, salariații au stabilit un plan de măsuri, prin care speră că guvernanții le vor onora solicitările.

„Primul pas, nu vom mai plăti pensiile în decembrie. Tranșa pleacă pe 22 noiembrie pentru plățile din decembrie. Se va ajunge la greva de avertisment și, ulterior, la grevă generală”, au precizat reprezentanții salariaților.

Principala doleanță a protestatarilor este alinierea salariilor de la nivelul caselor teritoriale de pensii la nivelul funcțiilor de stat – CNPP.

Funcționarii au transmis guvernanților mai multe mesaje: „Vrem Casele Județene de Pensii rezolvate la fel ca la sănătate”, „Vrem demnitate ca la sănătate”, „Proiect lege sănătate=Proiect lege CJP”.

„Avand în vedere ca munca salariaților din cadrul caselor de pensii este una complexă, care presupune un înalt grad de responsabilitate, un consum mare de efort, de resurse intelectuale și psihice, considerăm că nu se justifica ca nivelul salarizării să fie sub nivelul de remunerare a muncii salariaților structurii centrale, din cadrul CNPP; mai mult acest lucru este discriminatoriu deoarece în cadrul altor instituții sau autorități (ANAF, Consilii Judetene, CNAS, etc) salarizarea personalului din structurile teritoriale se face prin asimilare cu cele de la nivel central”, au precizat reprezentanții salariaților de la CJP Vaslui.

În schimb, afirmă protestatarii, creează stupoare și frustrare rapiditatea și inventivitatea guvernanților în a soluționa favorabiI toate pretențiile financiare ale unor categorii de angajați ai statului (oricum favorizați), generând astfel niște decalaje aberante și în realitate nejustificate raportat la munca prestata față de alte categorii de angajați.

„Considerăm ca un salariu net de 4800 lei a unui angajat din cadrul caselor de pensii aflat la gradația și vechimea maximă de peste 25 de ani nu este nicidecum un „salariu nesimțit”. De asemenea, atragem atenția că, datorită acestor salarii mizere, multi colegii de-ai noștrii au plecat din sistem dublând astfel sarcinile celor rămași. Din aceste considerente, la care adaugam inflația galopanta precum și alte neajunsuri care țin de activitatea specifică a Casei de Pensii s-a ajuns la situația de a declanșa acest protest”, au mai spus protestatarii.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*