Home » Local » Tribunalul Vaslui rejudecă hotărârea de prelungire a mandatului de arestare preventivă în cazul lui Dumitru Buzatu

Tribunalul Vaslui rejudecă hotărârea de prelungire a mandatului de arestare preventivă în cazul lui Dumitru Buzatu

Ieri, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis ca hotărârea de prelungire a mandatului de arestare preventivă în cazul lui Dumitru Buzatu, fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui. să fie trimisă spre rejudecare la Tribunalul Vaslui.

„În baza art. 4251 alin.7 pct.2 lit. b) Cod Procedură Penală raportat la art. 204 Cod Procedură Penală şi art.5 CEDO, admite contestaţiile formulate de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi şi inculpatul-contestator Buzatu Dumitru (…) împotriva încheierii nr. 11/DLF pronunţate la data de 15.11.2023 de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vaslui în dosarul penal nr. 2259/89/2023, încheiere pe care o desfiinţează în integralitate. Trimite cauza spre rejudecare judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vaslui. În temeiul art. 275 alin. 3 din Codul de Procedură Penală, cheltuielile judiciare efectuate pentru soluţionarea contestaţiilor formulate rămân în sarcina statului. Definitivă. Soluționată în camera de consiliu și pronunțată astăzi, 20.11.2023, prin punerea soluției la dispoziția inculpaților și procurorului, prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în decizia Curţii de Apel Iaşi.

Rejudecarea are la bază faptul că Dumitru Buzatu nu a fost citat legal de către prima instanță. „Contestaţia se soluţionează prin decizie, care nu este supusă niciunei căi de atac, putându-se pronunţa una dintre următoarele soluţii: (…) desfiinţarea hotărârii atacate şi dispunerea rejudecării cauzei de către judecătorul sau completul care a pronunţat-o, atunci când se constată că nu au fost respectate dispoziţiile privind citarea”, se precizează în articolul din Codul de procedură penală la care se face referire în minute magistraților de la Curtea de Apel.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vaslui a admis miercuri, 15 noiembrie 2023, solicitarea procurorilor DNA de prelungire a arestului preventiv pentru fostul președinte al PSD Vaslui şi preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*