Home » Invatamant » Proiectul ,,Abandon Școlar Diminuat”, implementat de Școala Gimnazială ,,Alexandru Ioan Cuza” Vaslui

Proiectul ,,Abandon Școlar Diminuat”, implementat de Școala Gimnazială ,,Alexandru Ioan Cuza” Vaslui

Școala Gimnazială ,,Alexandru Ioan Cuza” Vaslui implementează cu succes proiectul ,,Abandon Școlar Diminuat” finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Printre beneficiile proiectului se numără acordarea de sprijin individual pentru elevi prin activități remediale și consiliere, sprijin material prin pachetele de rechizite care sunt în curs de achiziție și activități extracurriculare care fac școala atractivă.

În cadrul proiectului au fost propuse 2 cercuri – cerc de limba engleză și cercul ,,Micii exploratori”, în care elevii împlicați participă cu interes și bucurie îmbunătătindu-și mereu competențele.

„În perioada 20-25 august 2023 a fost derulată prima tabără pentru elevi la Saturn, oferind acestora bucuria imensă de a vedea pentru prima dată marea. Tabăra a fost organizată pentru 5 nopți și 6 zile cu transport, masa si cazare incluse, având propuse activități diverse, vizite la obiective turistice. Impactul asupra elevilor a fost unul deosebit, bucuria și emoțiile fiind transmise și colegilor la începutul anului școlar, ambiționându-i pe aceștia să se străduiască să întrunească condițiile pentru a participa la selecțiile viitoare”, au precizat reprezentanții echipei de implementare a proiectului.

În ceea ce privește dotarea cu echipamente și software pentru realizarea de clase inteligente, laptopurile achiziționate pentru laboratorul de informatică de la Școala Gimnazială Brodoc oferă tuturor elevilor și cadrelor didactice oportunitatea de a se bucura de condiții moderne și atractive de desfășurare a activităților și de îmbunătățire a condițiilor de învățare.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*