Home » Local » Marius Arcăleanu, despre dezastrul din spatele Autogării Transurb: Oamenii înoată prin noroaie!

Marius Arcăleanu, despre dezastrul din spatele Autogării Transurb: Oamenii înoată prin noroaie!

de Dănuț CIOBANU 

Conducerea Partidului Forța Dreptei Vaslui a organizat, ieri, o conferință de presă cu tema – „Dezastrul din spatele Autogării Transurb”. La această dată, calea de acces către autogară arată lamentabil. Pe acest drum tranzitează foarte mulți cetățeni din județul Vaslui, care în perioadele cu precipitații înoată prin noroaie. Chiar și înainte de 1989, navetiștii vasluieni aveau condiții mai bune de transport județean.  

Marius Arcăleanu, președintele Partidului Forța Dreptei Vaslui, a spus că felul lamentabil în care arată autogară este unul din motivele pentru care se vorbește așa urât despre județul nostru.

„Îmi pare rău că ne întâlnim în astfel de condiții, însă cred că era necesar să vedem la fața locului cu ce se confruntă cetățenii care fac naveta cu mijloacele de transport în Vaslui. Aceasta este Autogara din municipiul Vaslui care este tranzitată zilnic de călători din județ și din afara județului. Din păcate, aici avem dovada lipsei de interes a celor care ne conduc de ani buni în acest județ”, a spus Arcăleanu.

Practic, calea de acces către zona de unde pleacă și unde vin mijloacele de transport este într-o stare lamentabilă pentru un municipiu reședință de județ. Este plină de gropi, este acoperită doar cu pietriș, condiții care devin și mai greu de suportat când plouă sau ninge și când este foarte cald.

„Atât Pavăl cât și Buzatu s-au plâns întotdeauna că se vorbește urât despre Vaslui, însă aici avem unul dintre motivele pentru care se întâmplă acest lucru. Zilnic pe aici trec cetățeni și din afara județului Vaslui iar primul contact pe care îl au cu Vasluiul este această imagine dezolantă”, a explicat Arcăleanu.

Liderul Forța Drepteri Vaslui a adăugat că pe acest drum se ajunge și către operatorul de transport local Transurb SA, fapt care ar trebui să fie un motiv în plus pentru ca autoritățile locale să găsească cea mai bună soluție pentru ca această zonă să fie cât mai repede amenajată.

„Până acum, atât Pavăl cât și Buzatu nu au făcut nimic, Pavăl spunând ca nu are cadru legal iar Buzatu că nu are niciun metru pătrat de teren în județ drept pentru care următoarele investiții sa le facă în Cosmos. Nu este posibil ca până acum să nu se fi găsit o soluție care să fie pusă în practică și în cotinuare tot cetățenii să fie cei care să sufere din cauza nepăsării și a dezinteresului autorităților”, a mai spus Arcăleanu.

Conducerea Forța Dreptei Vaslui a transmis un mesaj către reprezentanții autorităților locale.

„Vreau să transmit pe această cale primarului municipiului Vaslui și președintelui interimar actual al Consiliului Județean Vaslui că este momentul să acționeze urgent pentru rezolvarea acestei probleme. Nu se poate ca în anul 2023 în Vaslui să nu existe un spațiu decent amenajat pentru ca transportatorii și călătorii să dispună de condiții normale, fără noroi și fără praf”.

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*