Home » Local » Măsuri după tragedia de la Spitalul Murgeni! Mănăstirea Florești a fost sancționată cu o amendă de 40.000 de lei

Măsuri după tragedia de la Spitalul Murgeni! Mănăstirea Florești a fost sancționată cu o amendă de 40.000 de lei

În urma tragicului incident de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, unde trei pacienți au decedat miercuri, doresc să vă informez cu privire la evoluția situației și la măsurile luate în urma acestui eveniment.

În calitate de prefect al județului Vaslui, am fost prezent joi dimineață la Spitalul de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad, unde au fost transferați mai mulți pacienți de la Spitalul Murgeni. Toți pacienții sunt stabili și starea lor nu s-a înrăutățit. De asemenea, bolnavul preluat de ambulanță în stare gravă se află în continuare internat la Terapie Intensivă, iar starea sa s-a îmbunătățit ușor. În total, vorbim de 32 de persoane afectate în urma acestui incident.

Doresc să subliniez faptul că Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui a luat măsuri ferme în această situație. Mănăstirea Florești a fost sancționată cu o amendă în valoare de 40.000 de lei, deoarece a livrat sub formă de pachete mâncare pe bază de pește către Spitalul de Psihiatrie Murgeni, unde mai mulți pacienți au prezentat simptome ale unei toxiinfecții alimentare.

În același timp, vreau să asigur opinia publică că autoritățile implicate în gestionarea acestei situații depun toate eforturile pentru a investiga în profunzime cauza acestui incident și pentru a lua măsurile necesare pentru prevenirea unor astfel de situații în viitor.

Solicităm încrederea dumneavoastră în autorități în aceste momente dificile și ne exprimăm solidaritatea față de familiile celor afectați de această tragedie.

Vă asigur că vom continua să vă ținem la curent cu evoluția situației și cu măsurile întreprinse în acest caz.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*