Home » Local » Protestul de la Casa Județeană de Pensii Vaslui se radicalizează! Pregătiri pentru greva generală

Protestul de la Casa Județeană de Pensii Vaslui se radicalizează! Pregătiri pentru greva generală

Ieri, funcționarii din cadrul Casei Județene de Pensii Vaslui au început protestul de la ora 8.00. Protestatarii au precizat că în țară sunt deja greve la unele case de pensii afiliate la Sindicatul Salariaților din Ministerul Muncii.

De altfel, Federaţia Sindicatelor reprezentativă la nivelul Ministerului Muncii organizează acţiuni în vederea soluţionării revendicărilor membrilor de sindicat ai sindicatelor afiliate.

Calendarul acţiunilor de protest este următorul: greva de avertisment în data de 22 noiembrie 2023, între orele 8:00 – 10:00; grevă generală pe termen nelimitat începând din 27 noiembrie 2023.

Conducerea Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) anunță că înțelege pe deplin nemulțumirile personalului din casele teritoriale de pensii legate de inadecvarea veniturilor raportat la volumul și complexitatea muncii acestora, având în vedere importanța și rolul esențial al acestui corp profesional bine pregătit și dedicat beneficiarilor săi.

Sunt recunoscute eforturile susținute ale funcționarilor pentru implementarea unui număr mare de acte normative specifice domeniului și pentru asigurarea unui act administrativ de calitate, adaptat nevoilor publicului țintă.

„Împreună cu conducerea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, căutăm soluții viabile pentru rezolvarea acestor nemulțumiri, astfel încât întreg personalul sistemului public de pensii să se simtă apreciat la adevărata sa valoare”, precizează Daniel Baciu, președintele CNPP.

(Dănuț CIOBANU) 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*