Home » Local » Video/Tragedie la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni! Trei pacienți au murit și 29 au fost transferați la spitalele din Vaslui și Bârlad

Video/Tragedie la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni! Trei pacienți au murit și 29 au fost transferați la spitalele din Vaslui și Bârlad

Trei pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit ieri şi un altul este în stare gravă, după ce cei internaţi au mâncat alimente pe bază de peşte, oferite de mănăstirea Florești, după cum a anunţat Ministerul Sănătăţii. Alţi 29 de pacienţi au fost transferaţi la Spitalul din Bârlad şi la Unitatea de Primiri Urgențe Vaslui. La Spitalul din Murgeni erau internate peste 150 de persoane.

Pentru gestionarea optimă a situației apărută la Spitalul de Psihiatrie din localitatea Murgeni, județul Vaslui, în urma căreia mai mulți pacienți au prezentat o stare alterată de sănătate, a fost dispusă măsura alocării resurselor necesare evaluării acestora și transportul la spital pentru investigații amănunțite de specialitate.

Astfel, la fața locului au fost trimise *1 autospecială pentru transport victime multiple din cadrul ISU Vaslui*, precum și *4 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui* . Ulterior, resursele au fost suplimentate cu *1 microbuz de la ISU Vaslui și o ambulanță SMURD tip C1 (TIM)* ,*1 autospecială pentru transport victime multiple din cadrul ISU Iași* și *1 ambulanță de terapie intensivă mobilă*, cu personal medical din cadrul SMURD Iași.

Medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, a declarat, miercuri seară, că 27 de pacienţi cu simptome specifice bolii digestive sunt transferaţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni la Spitalul din Bârlad. Conform lui, misiunea de la Spitalul Murgeni nu se încheie odată cu transferul celor 27 de bolnavi, iar echipajele rămân în alertă, în condiţiile în care la Spitalul de la Murgeni sunt internaţi 150 de bolnavi cu afecţiuni psihiatrice.

Din nefericire, pentru 3 dintre bolnavi, care se aflau în stop cardio respirator,  a fost necesară aplicarea manevrelor salvatoare de viață, însă aceștia au fost declarați decedați, iar o altă persoană aflată în stare comatoasă , a fost transportată  la CPU Bârlad.

Din datele furnizate de echipajele medicale, au fost identificați alți 29 pacienți, conștienți, care prezintă simptomatologie specifică, urmând a fi transferați preventiv la CPU Bârlad, respectiv UPU Vaslui, pentru monitorizarea evoluției stării acestora  de sănătate.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost solicitat să asigure transportul unor pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni către Spitalul Municipal „Elena Beldiman” Bârlad. Din primele informații, pompierii trebuie să asigure transportul a douăzeci de pacienți. Transportul pacienților va fi asigurat cu o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM) și un microbuz aparținând ISU Vaslui.

De la ISUJ Iași se deplasează către Spitalul Municipal Bârlad o ambulanță SMURD tip C1 (Terapie Intensivă Mobilă) și o autospecială pentru transport personal și victime multiple.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost solicitat să asigure transportul unor pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni către Spitalul Municipal „Elena Beldiman” Bârlad. Din primele informații, pompierii trebuie să asigure transportul a douăzeci de pacienți. Transportul pacienților va fi asigurat cu o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM), o ambulanță SMURD tip C1 (TIM) și un microbuz aparținând ISU Vaslui.

De la ISUJ Iași se deplasează către Spitalul Municipal Bârlad o ambulanță SMURD tip C1 (Terapie Intensivă Mobilă) și o autospecială pentru transport personal și victime multiple.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*