Home » Local » Prefectul Daniel Onofrei se întâlnește astăzi cu protestatarii de la Casa Județeană de Pensii Vaslui

Prefectul Daniel Onofrei se întâlnește astăzi cu protestatarii de la Casa Județeană de Pensii Vaslui

de Dănuț CIOBANU 

Funcționarii Casei Județene de Pensii Vaslui continuă acțiunea de protest și fac ultimele pregătiri pentru declanșarea grevei generale. Ministrul Muncii a promis protestatarilor că săptămâna viitoare va discuta cu reprezentanții de la nivel național. La nivel local, Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui, este așteptat astăzi, în jurul orei 11.00, la Casa Județeană de Pensii.

Azi, între orele 10.00 – 12.00, funcționarii Casei Județene de Pensii (CJP) Vaslui vor protesta în fața instituției. În urma memoriului trimis de protestatari la Prefectura Vaslui, este posibil ca prefectul Daniel Onofrei să facă astăzi o vizită la CJP.

În paralel, sindicaliștii fac toate demersurile pentru declanșarea grevei generale, solicitând o întrevedere cu ministrul Muncii.

„Blocul National Sindical, confederaţie naţională reprezentativă la nivel naţional, vă solicită o întâlnire în regim de urgenţă în încercarea de a soluţiona divergenţele ce fac obiectul protestelor salariaţilor din Casele Judeţene de Pensii si Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti. Solicitarea noastră vine pe fondul faptului ca aproximativ 11 sindicate din cadrul caselor de pensii au aderat la Blocul National Sindical. Avem de asemenea rugămintea, în situaţia în care găsiţi disponibilitate, întâlnirea solicitata să aibă loc luni, 27.11.2023”, se arată într-un comunicat transmis Ministerului Muncii de către Blocul Național Sindical.

În documentul trasmis de salariați prefectului Daniel Onofrei se precizează:

„În considerarea calității dvs.  de reprezentant al Guvernului pe plan local și de conducător al serviciilor publice deconcentrate și ale celorlate organe ale administrației publice centrale din județ,  vă informăm pe această cale despre  acțiunile de protest declanșate de funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Casei Județene de Pensii Vaslui (inclusiv CLP Bârlad) și vă rugăm, totodată, să ne acordați sprijinul dvs.  în diseminarea  către Guvern și implicit Ministerul Muncii și Solidarității Sociale  a problemelor cu care ne confruntăm, a discriminării și umilințelor la care suntem supuși.

Funcționarii  Casei Județene de Pensii Vaslui s-au alăturat celorlați funcționari din casele de pensii și, începând cu data de joi, 16 noimebrie 2023 au declanșat proteste spontane, cu afectarea activității publicului.

Artfel, joi, 16 noiembrie 2023, vineri 17 noiembrie 2023 și luni 20 noiembrie 2023,  între orele 10-12, salariații Casei Județene de Pensii Vaslui și Casei Locale de Pensii Bârlad  au protestat  în fața instituției, alăturându-se colegilor din țară aflați în protest din 26 octombrie strigându-și nemulțumirea față de nivelul salarizarii care este  sub nivelul de remunerare a muncii salariatilor structurii centrale, din cadrul CNPP”.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*