Home » Local » Ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență la Prefectura Vaslui

Ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență la Prefectura Vaslui

Domnul prefect al județului, Daniel Onofrei a  convocat în această seară, la sediul Instituției Prefectului – Județul Vaslui, ședința Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență, având în vedere avertizarea de cod portocaliu emisă de meteorologi pentru județul Vaslui.

„Împreună cu reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Serviciului de Ambulanță Județean, Drumurilor Județene și Drumurilor Naționale, am discutat și am stabilit măsurile necesare pentru a interveni prompt în fața condițiilor meteorologice extreme prognozate, incluzând ninsoare și viscol. Toate utilajele sunt pregătite să intervină, iar Serviciul de Ambulanța are câte 6 echipaje pe tură pregătite să intervină.

Am solicitat tuturor UAT-urilor să asigure permanența și să aibă pregătite stocuri de combustibil și material antiderapant. De asemenea, primăriile trebuie să ia în considerare și persoanele fără adăpost. O atenție deosebită se acordă situației persoanelor vulnerabile, cum ar fi gravidele și pacienții dializați, pentru a ne asigura că aceste categorii beneficiază de sprijinul necesar în aceste condiții dificile.

Conform avertizării emise de meteorologi, codul portocaliu este valabil pentru mai multe județe, inclusiv Vaslui, iar fenomenele prognozate includ ninsori și viscol, însoțite de intensificări ale vântului cu rafale de 85-90 km/h și scăderea vizibilității sub 50 de metri. Avertizarea a fost emisă pentru ziua de 26.11.2023 intervalul orar 02.00 – 16.00. Va ninge si va fi viscol. Vantul va avea intensificari sustinute cu rafale, in general de 85-90 km/h, iar vizibilitatea va scadea sub 50 m.

Având în vedere aceste aspecte, este important ca toți cetățenii să fie pregătiți pentru condiții meteo severe și să respecte recomandările autorităților. Vom monitoriza îndeaproape evoluția situației pentru a putea interveni acolo unde va fi cazul.

Vă îndemnăm să urmăriți informațiile oficiale transmise de autorități și să luați toate măsurile de precauție necesare. Siguranța și protecția cetățenilor sunt prioritare în astfel de  momente ” , a transmis reprezentantul Guvernului în teritoriu , Daniel Onofrei.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*