Home » Local » Preasfințitul Părinte Ignatie a sfințit Așezământul Social „Căpitan Rudi Pavel Florentin”

Preasfințitul Părinte Ignatie a sfințit Așezământul Social „Căpitan Rudi Pavel Florentin”

Sâmbătă, 25 noiembrie 2023, după oficierea Sfintei Liturghii, cu prilejul hramului bisericii „Învierea Domnului și Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din Bârlad, Preasfințitul Părinte Ignatie a sfințit Așezământul Social „Căpitan Rudi Pavel Florentin”, parte a Asociației „Filantropia Ortodoxă” a Episcopiei Hușilor.

La momentul inaugurării au luat parte și părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Huși, părintele protopop Andrei Mereuță, și părintele Petru Silviu Giușcă, alături de oficialități locale, personalul centrului și micuții beneficiari.

Așezământul a fost ridicat lângă Pavilionul Guguianu din Bârlad, pe un teren donat de Victoria Rudi, cu scopul de a se construi un centru social în memoria fiului său, căpitan Rudi Pavel Florentin.

În cadrul Centrului de zi al acestui Așezământ, 20 de copii cu situație materială precară beneficiază zilnic de activități instructiv-educative și activități libere, precum și de o masă caldă.

Ierarhul Hușilor a mulțumit celor implicați în acest proiect dedicat copiilor:

Mulțumesc celor care au contribuit la acest proiect social-filantropic frumos, părintelui Petru Giușcă, cel care și-a asumat ducerea la bun sfârșit a acestuia, sub îndrumarea părintelui Vladimir, motorul activităților noastre social-filantropice din Episcopia Hușilor. Noi ne axăm în special pe grija pentru copii și cei în vârstă. După cum știți, de pe  6 decembrie, demarăm una dintre cele mai mari campanii filantropice, de la nivelul județului Vaslui, „Dar de Crăciun”, care are două părți. Prima este „Caravana Dar de Crăciun”. Timp de două săptămâni mergem în casele copiilor săraci și le aducem tot ceea ce au nevoie, haine, încălțăminte, lemne de foc și dulciuri. Și a doua, „Dar de Crăciun”, de pe 18 decembrie, care se desfășoară în curtea Catedralei Episcopale, unde 1.000 de copii vor primi răspunsul la scrisorile trimise către Moș Crăciun. În logica acestei griji pentru copii am deschis și acest centru social.

Mulțumim în mod special doamnei Victoria Rudi, care a donat terenul pe care am construit acest centru. Tot ceea ce facem pentru Biserică este pentru veșnicie. Nimic din ceea ce facem pentru Dumnezeu nu facem ca pentru noi și nici nu revendicăm ca fiind al nostru. 

La final, copiii de la Așezământ au cântat colinde și au primit daruri.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*