Home » Administratie » Rectificarea bugetului local intră din nou la vot! Miza proiectului este plata salariilor la Protecția Copilului Vaslui

Rectificarea bugetului local intră din nou la vot! Miza proiectului este plata salariilor la Protecția Copilului Vaslui

de Dănuț CIOBANU 

Rectificarea a VII-a a bugetului local pe anul 2023 intră din nou în dezbatarea Consiliului Județean Vaslui. După de proiectul a căzut la vot în ultima ședință ordinară, aprobarea hotărârii este extrem de importantă. Unul din punctele rectificării vizează banii pentru plata salariilor aferente lunii decembrie la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va aproba în ședința ordinară din această săptămână rectificarea a VII-a a bugetului local pe anul 2023.

Operațiunea de rectificare se impune ca urmare a analizei execuției bugetare, a propunerilor unor instituții din subordinea CJ-ului și a direcțiilor de specialitate din cadrul aparatului de specialitate al consiliului județean.

În sinteză, proiectul bugetului local rectificat al județului Vaslui, pe anul 2023, cuprinde modificări atât la partea de venituri, cât și la cea de cheltuieli.

La partea de venituri, veniturile totale se diminuează cu suma de 6.416.452 lei, secțiunea de funcționare se suplimentează cu suma de 4.735.146 lei, iar veniturile la secțiunea de dezvoltare se diminuează cu suma de 11.151.598 lei.

La partea de cheltuieli, diminuarea totală este în sumă de 11.608.104 lei, secțiunea de funcționare se majorează cu suma de 956.015 lei și secțiunea de dezvoltare se diminuează cu suma de 12.564.119 lei.

Cele mai importante influențe privesc bugetul Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, care se suplimentează cu suma de 4.549.018 lei.

„Cheltuielile de personal se suplimentează cu suma de 6.059.982 lei pentru plata salariilor aferente lunii decembrie, cheltuielile cu asistența socială se suplimentează cu suma de 345.000 lei pentru plata drepturilor beneficiarilor care ies din sistem. Alte cheltuieli se diminuează cu suma de 230.000 lei având în vedere că nu mai este nevoie de plata către bugetul de stat a impozitului pentru persoane cu handicap neîncadrate deoarece au fost achiziționate produse de la firme”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*