Home » Local » Restricții pe drumurile naționale! Se recomandă ca elevii navetiști din mai multe UAT-uri să nu se prezinte astăzi la cursuri

Restricții pe drumurile naționale! Se recomandă ca elevii navetiști din mai multe UAT-uri să nu se prezinte astăzi la cursuri

Utilajele de deszăpezire au acționat toată noaptea pe drumurile naționale de pe raza județului Vaslui. La această oră pe Drumul European 581 se circulă fără probleme  (la negru) fiind împrăștiat matarial antiderapant în mod constant.

„Pentru a asigura un nivel optim de siguranță, vă recomandăm să circulați cu atenție sporită.

Rămân în continuare cu restricții totale de trafic rutier urmatoarele: DN 24B (Husi-Albița)- parțial, DN 24A (Huși-Berezeni), DN 11A (Bârlad-Podu Turcului), DN 26 (Murgeni-Galați).

De asemenea, în urma discuțiilor purtate cu autoritățile din județul Galați în jurul orei 04:00, vă informez că se lucrează intens pentru deblocarea drumurilor care fac legătura cu partea de Sud a județului Vaslui. După finalizarea acestor activități, vom actualiza situația cu privire la starea acestor tronsoane, în vederea unei sincronizări eficiente a magistralelor rutiere.

Pe DN 24 B tronsonul Km 34 – 49, circulația a fost deschisă începând cu ora 6:00, iar pe DN 24B, traseul Huși-Albița, circulația se desfășoară în continuare dirijat, în coloane conduse de autospeciala de poliție. Conform informațiilor primite din teren, pentru moment, am recomandat ca circulația tirurilor să nu fie permisă pe acest segment.

În contextul condițiilor deosebit de dificile înregistrate pe drumurile din județul Vaslui, doresc să vă aduc la cunoștință că, în urma discuțiilor purtate cu autoritățile locale, se constată dificultăți în ceea ce privește practicabilitatea drumurilor, în special în satele îndepărtate.

Având în vedere aceste circumstanțe, recomandarea este ca elevii navetiști să nu se prezinte astăzi la cursuri, în situația în care drumurile nu sunt practicabile. În special, primarii din Vinderei, Pogonești, Șuletea și Murgeni au anunțat că întâmpină probleme din acest punct de vedere.

Siguranța elevilor reprezintă o prioritate pentru noi, de aceea rog autoritățile locale să aibă în vedere această recomandare și să ia deciziile corespunzătoare în privința participării la activitățile școlare de astăzi.

Vă asigur că vom menține o comunicare deschisă și vom actualiza informațiile pe măsură ce situația evoluează.

Urmăriți cu atenție actualizările oficiale ulterioare și să respectați indicațiile autorităților rutiere pentru a contribui la menținerea unui flux de circulație cât mai sigur și eficient” , a transmis prefectul județului , Daniel Onofrei.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*