Home » Local » Transurb Vaslui înființează mai multe stații de autobuz în Viișoara, Bahnari și pe strada Călugăreni

Transurb Vaslui înființează mai multe stații de autobuz în Viișoara, Bahnari și pe strada Călugăreni

Pentru a răspunde cererilor venite din partea cetățenilor, SC Transurb Vaslui va înființa mai multe stații de autobuz. O stație va fi înființată pe strada Călugăreni (DN15), în dreptul imobilului nr.209, cu staţie reciprocă pe sensul opus de mers, pe strada Călugăreni (DN15), în dreptul imobilului nr.384, cu staţie reciprocă pe sensul opus de mers.

O altă stație va fi organizată în Viişoara pe strada Cornului şi respectiv în Bahnari, în zona intersecţiei străzii Viilor cu strada Carpaţi, cu staţie reciprocă pe sensul opus de mers.

Necesitatea înfiinţării acestor staţii a fost discutată şi aprobată în cadrul şedinţei comisiei de circulaţie care a avut loc în data de 20 octombrie 2023. Prin urmare, Direcţia de Gospodărie Urbană din cadrul Primăriei Vaslui a întocmit şi înaintat documentația pentru acordarea avizului de către Poliţia Rutieră. În urma analizării documentaţiei elaborate, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Vaslui, a acordat avizul favorabil.

„După înfiinţare, autoritatea administraţiei publice locale ale municipiul Vaslui, în exercitarea atribuţiilor va lua măsuri pentru instalarea, aplicarea şi întreţinerea mijloacelor de semnalizare rutieră şi a echipamentelor destinate siguranţei circulaţiei, conform standardelor în vigoare referitoare la procesul tehnologic şi soluţiile tehnice de execuţie pentru amenajarea staţiei de autobuz în cauză”, au precizat reprezentanții Primăriei Vaslui.

Potrivit legislației în vigoare, amplasarea şi amenajarea staţiilor pentru oprirea vehiculelor care efectuează transportul de persoane se stabileşte de către autorităţile administraţiei publice locale cu avizul Poliţiei Rutiere.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*