Home » Local » Cum înfrumusețează căsuțele de grădină orice locuință?

Cum înfrumusețează căsuțele de grădină orice locuință?

Dacă vă numărați printre norocoșii care dispun de un teren mare alături de locuința lor, atunci înseamnă că vă doriți să-l amenajați pe măsură, nu-i așa? Ei bine, dacă vreți să vă înfrumusețați curtea și nu știți de unde să începeți, stați fără griji. În rândurile ce urmează ne propunem să vă ajutăm pe această cale, prin a vă vorbi despre căsuțele de grădină. Veți afla care sunt avantajele lor față de foișoare, din ce materiale și forme puteți alege, dar și cum să le amenajați astfel încât să vă surprindeți apropiații. Să începem!

Cum design-ul interior bine gândit a devenit deja un trend printre pasionații de arhitectură, așa se întâmplă și în cazul celui exterior. Dacă dispuneți de o casă mare cu grădină și mai mare, atunci este momentul potrivit să vă gândiți la cum o puteți amenaja în moduri cât mai ingenioase. Iar una dintre variante sunt chiar căsuțele de grădină. Acestea pot acționa drept foișor însă principalul avantaj în prezintă faptul că sunt închise. În cazul foișorului, pe timpul anotimpurilor reci există riscul de a ploua sau a ninge în interior. Însă când vine vorba de căsuțe, riscul în cauză dispare complet. Căsuțele dispun de acoperiș durabil ce poate susține fără griji cantitățile mari de apă sau ninsoare, dar și de uși și geamuri ce se pot bloca, pentru a nu lăsa frigul să pătrundă. Astfel, dumneavoastră și cei dragi vă puteți bucura în continuare de seri în aer liber, indiferent de anotimp.

Un alt avantaj îl prezintă și faptul că dispuneți de modele mai versatile din care să alegeți. Dacă, în cazul foișoarelor, puteți opta pentru modele simple de lemn, în cazul casuțelor de grădină există posibilitatea de a alege și modele de metal. Cele de lemn se vor potrivi de minune unei locuințe în stil scandinav sau rustic, pe când cele de metal vor face pereche perfectă cu design-ul de tip industrial. Alegerea stă la latitudinea dumneavoastră. Totodată, pe lângă folosirea căsuței ca loc de relaxare alături de familie, o mai puteți folosi și drept magazie de iarnă sau garaj pentru biciclete. Cu un foișor nu veți putea face acest lucru, el fiind destinat doar relaxării și poate gătitului de grătare pe timpul verii. Însă, cu o căsuță, aveți mult mai multe opțiuni de utilizare. Și nu în ultimul rând, țineți cont și de faptul că aceste căsuțe dispun și de încuietoare. Astfel, dacă doriți să ascundeți cadourile de membrii familiei sau poate să vă asigurați că nu intră cei mici în magazie nesupravegheați, aveți și această posibilitate.

Odată ce ați aflat principalele avantaje ale căsuțelor de grădină, merită să vă menționăm și modelele din care puteți alege. Mai întâi de toate, trebuie să vă asigurați că materialul ales este cel potrivit. După cum vă spuneam și mai sus, vă recomandăm să alegeți în funcție de design-ul locuinței și energia pe care vreți să o emane locul. Așa că decideți cu grijă între lemn și metal. Cât despre forme, aici nu aveți prea multe variante disponibile. Puteți opta pentru căsuțe fie cubice, fie dreptunghiulare. Cu toate acestea, formele în cauză își vor demonstra utilitatea de-a lungul anilor. Cu siguranță nu veți regreta investiția.

Iar înainte de final, am promis că vă vorbim și despre amenajare. Deci iată cum puteți înfrumuseța căsuța aleasă:

  • Instalați rafturi pentru mai multă utilitate.
  • Alegeți un mobilier de grădină în ton cu căsuța: dacă optați pentru o căsuță de lemn, vă recomandăm banchetele și mesele din același material. Iar dacă vă place mai mult aspectul de metal, atunci și mobilierul trebuie ales în conformitate.
  • Cum să decorați: pentru aranjamente interioare cât mai fabuloase, decorați căsuța de grădină cu ghirlande luminoase în culori calde și plante. Cele mai potrivite plante în acest peisaj vor fi brazii tuia, ce au un aspect aparte și elegant. Totodată, mai puteți pune și câteva perne pufoase pe banchete sau scaune, pentru a sta cât mai comod la povești cu cei dragi. Dacă vă lăsați imaginația să zboare, veți putea crea aranjamente extraordinare.

Și iată cum, după citirea sfaturilor noastre, ați ajuns la final. Sperăm că acest articol v-a fost de folos și că acum vă simțiți inspirat să alegeți căsuța potrivită pentru grădina familiei. Dacă vă doriți să aflați mai multe ponturi, nu ezitați să navigați mediul online. Pe această cale, vă dorim happy shopping și relaxare plăcută!

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*