Home » Local » Poliția Huși a intrat în vizorul Direcției Generale Anticorupție! Angajați ai MAI ar fi primit bani de la șoferi pentru a scăpa de sancțiuni

Poliția Huși a intrat în vizorul Direcției Generale Anticorupție! Angajați ai MAI ar fi primit bani de la șoferi pentru a scăpa de sancțiuni

În cursul zilei de astăzi, 28 noiembrie 2023, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – serviciile anticorupție din județele Vaslui, Galați, Brăila, Vrancea, Buzău, Ialomița, Bacău și Neamț, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au efectuat percheziții domiciliare în 16 locații, aflate pe raza municipiului Huși, județul Vaslui, dintre care una la sediul unei instituții publice, într-o cauză penală care vizează săvârșirea mai multor infracțiuni, inclusiv de corupție.

În fapt, din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că, începând cu luna iunie 2023 și până în prezent, polițiști din cadrul IPJ Vaslui – Poliția municipiului Huși și din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui ce își desfășoară activitatea pe raza municipiului Huși, având atribuții pe linie rutieră, au pretins și primit de la conducători auto, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 100 de lei și 1.500 de lei, pentru a nu-i sancționa contravențional.

Faptele penale au fost inițial sesizate printr-un apel efectuat la Call-center anticorupție – 0800.806.806.

În cursul zilei de astăzi vor fi puse în executare un număr de 11 mandate de aducere pentru 11 suspecți, dintre care opt agenți de poliție din cadrul IPJ Vaslui – Poliția municipiului Huși, un agent de poliție din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui și două persoane fără calitate specială.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcției Anchete din cadrul DGA, Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR și de cel al conducerii Inspectoratului Poliției Județene Vaslui.

Activitățile operative de astăzi se efectuează cu sprijinul IGJR.

Direcția Generală Anticorupție, instituție cu atribuții pe linia prevenirii și combaterii corupției în rândul angajaților Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu celelalte structuri MAI, în cazul de față IGPR – IPJ Vaslui, acordă o importanță majoră menținerii unui climat de integritate, prin identificarea și cercetarea angajaților care încalcă legea, astfel încât să fie eliminate orice suspiciuni sau vulnerabilități de natură să prejudicieze imaginea ministerului.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*