Home » Administratie » Apel la demnitate! Opoziția din CJ Vaslui cere dimiterea de urgență a consilierilor lui Dumitru Buzatu

Apel la demnitate! Opoziția din CJ Vaslui cere dimiterea de urgență a consilierilor lui Dumitru Buzatu

Consilierii din cabinetul fostului președinte al Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, au provocat discuții aprinse în cadrul ședinței extraordinare.

Gheorghe Viziteu, consilier PNL, a precizat că în anul 2016 la cabinetului președintelui erau angajați doi consilieri din patru posturi, iar în prezent sunt șase consilieri din șase posturi, însă nu mai există președintele.

„Am discutat cu colegi și mi-au spus că acesta este un paradox de tip vasluian. Nu avem președinte, dar avem cabinetul președintelui. La Constanța sunt zero consilieri, la fel și în Botoșani sau Brașov. Noi nu avem președinte, dar avem consilieri! Vă dați seama că nu este ceva în regulă cu noi. Și ne mai mirăm că Vasluiul are o imagine rea. Dacă nu au demnitatea să renunțe la calitatea lor, rog majoritatea să îi convingeți. La construcția de drumuri, să le dați ceva de lucru”, a spus Viziteu.

La rândul lui, Liviu Iacob, a adăugat că cetățenii județului s-ar fi bucurat dacă noul președinte ar lua măsuri pentru reducerea cheltuielilor. Consilierul liberal a amintit și de flagarantul în care Dumitru Buzatu a fost prins luând mită 1,2 milioane de lei, adăugând că aștepta un proiect de hotărâre prin care să fie eliminate cele șase sinecuri.

„Aceste posturi de consilieri sunt niște sinecuri. Cu ce se ocupă acești indivizi?! Lăsați în pace banul public!”, a spus Iacob.

Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a răspuns că în ședința din luna decembrie va fi supusă dezbaterii organigrama de personal și atunci consilierii județeni se vor putea exprima prin vot în problema celor șase consilieri din cabinetul fostului președinte.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*