Home » Local » O butelie a explodat într-o locuință din Ferești! Un bărbat are arsuri pe mai bine de 70% din suprafața corporală

O butelie a explodat într-o locuință din Ferești! Un bărbat are arsuri pe mai bine de 70% din suprafața corporală

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Vaslui au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, precum și o ambulanță SMURD pentru terapie intensivă mobilă, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu, evacuarea, evaluarea și acordarea îngrijirilor medicale victimei unei explozii, deflagrație produsă într-o locuință din localitatea Ferești, comuna Ferești. În locuință s-au acumulat gaze de la o butelie încărcată cu GPL, ceea ce a dus la o explozie urmată de izbucnirea unui incendiu.

La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un bărbat în vârstă de 84 ani, care prezenta arsuri de gradul II (arsuri de gradul 2A și 2B) pe mai bine de 70% din suprafața corporală. Bărbatul a fost evaluat și a primit primele îngrijiri medicale în ambulanța SMURD, după care a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, intubat și ventilat mecanic.

Pompierii au limitat și lichidat incendiul, nu înainte de a degaja alte două recipiente sub presiune, butelii care se aflau pe punctul de exploda.

Au ars bunurile din două camere, acoperișul fiind distrus de explozie, dar și de flăcări. Pompierii au salvat și evacuat bunurile din alte două încăperi.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu foc deschis într-o încăpere în care s-au acumulat gaze inflamabile. Acumularea de gaze în încăpere a avut loc din cauza unei mașini de gătit defecte.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*