Home » Local » 99 de intervenții și misiuni ale salvatorilor vasluieni în minivacanța de 1 Decembrie

99 de intervenții și misiuni ale salvatorilor vasluieni în minivacanța de 1 Decembrie

În ultimele patru zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui au desfășurat 99 misiuni și intervenții.

O pondere semnificativă a misiunilor a fost reprezentată de acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 50 astfel de solicitări.

Tot în această perioadă, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a cinci incendii. Dintre acestea, două s-au produs la coșurile de fum a două locuințe din localitățile Șuletea, comuna Șuletea, respectiv Râșești, comuna Drânceni.

Un alt incendiu s-a produs în urma exploziei unei butelii într-o locuință din localitatea Ferești, comuna Ferești, iar în urma acestui eveniment, o persoană a suferit arsuri de gradul II pe aproximativ 70% din suprafața corporală, victima fiind asistată medical de către echipajul SMURD pentru terapie intensive mobilă.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit pentru asigurarea măsurilor PSI, deblocarea și acordarea primului ajutor persoanelor implicate în trei accidente rutiere, pentru asistența unei persoane blocate în interiorul unei locuințe, dar și pentru monitorizarea a 30 de situații de urgență și alte evenimente.

Echipajele operative au intervenit cu promptitudine în toate cazurile și, din fericire, nu au fost înregistrate victime, pagubele materiale fiind reduse

Pompierii vasluieni au intervenit și la un accident rutier produs în municipiul Vaslui, după ce conducătorul auto a suferit un atac vascular cerebral. Conducătorul auto a fost găsit în stare de inconștiență și a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

De asemenea, prin Tabăra de Refugiați Huși au fost tranzitate și/sau cazate 30 de persoane.

În continuare, salvatorii vasluieni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*