Home » Culture » Activitate a preșcolarilor la Muzeul Județean Vaslui: „Pentru Tine, dragă Românie!”

Activitate a preșcolarilor la Muzeul Județean Vaslui: „Pentru Tine, dragă Românie!”

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui a fost gazdă pentru preșcolarii Grupei Mari „Puișorii” de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 Vaslui. Alături de educatoarele Balan Vasilica Iuliana, Vrabie Simona și directoarea Cristina Lefter, preșcolarii au sărbătorit Ziua Națională a României prin activitatea „Pentru Tine, dragă Românie!”.

Expoziția Permanentă a Secției de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui a răsunat de glasuri de copii, care au recitat, cântat și dansat pe ritmuri patriotice.

S-au alăturat acestui demers și membrii Asociației „Museum Vasluiensis” care au făcut cunoscut Proiectul „Țesutul, meșteșug străvechi, îmbrățișat de generația contemporană”, cofinanțat de Primăria Vaslui și Consiliul Local Vaslui prin programul local pentru finanțarea nerambursabilă a activităților non-profit de interes general pe anul 2023 (domeniul – cultură).

„Inimile „puișorilor” s-au umplut de admirație și de curiozitate pentru meșteșugul țesutului când li s-a propus să lucreze la războiul de țesut! Această activitate a adus pe chipurile și în inimile celor mici o adevărată bucurie”, au susținut organizatorii evenimentului.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*