Home » Local » Peste 40 de polițiști în stradă, la nivelul județului Vaslui! În cele 24 de filtre rutiere au fost legitimate 400 de persoane

Peste 40 de polițiști în stradă, la nivelul județului Vaslui! În cele 24 de filtre rutiere au fost legitimate 400 de persoane

Peste 40 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Vaslui, au acționat în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie 2023, pe raza de competență a Secțiilor 1 și 2 Poliție Rurală Vaslui, pentru prevenirea săvârșirii faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea și combaterea furturilor de animale, infracțiunilor la regimul silvic, precum și pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a tuturor participanților la trafic care încalcă prevederile legale în vigoare.

Începând cu data de 29 noiembrie 2023, în diferite intervale orare, atât pe timpul zilei cât și al nopții, peste 40 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică și poliție rutieră au participat la acțiuni, cu efective mărite, în mediul rural, pe teritoriul de competență al Secțiilor 1 și 2 Poliție Rurală Vaslui.

S-a urmărit asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea faptelor cu violenţă în mediul urban și rural, verificarea respectării prevederilor legale referitoare la paza bunurilor, protecția persoanelor, prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţă, de și din auto, de animale și de material lemnos, respectiv pe linia prevenirii prevenirii producerii accidentelor rutiere.

Totodată, prin desfășurarea acțiunilor s-a urmărit creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii prin prezenţa activă a polițiștilor, în vederea prevenirii activităţii infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, în zonele cu risc criminogen ridicat.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost instituite 24 de filtre rutiere, fiind legitimate peste 400 de persoane, controlate peste 100 de vehicule și mopede și derulate 50 de testări alcoolscopice.

De asemenea, polițiștii au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 11. 300 de lei.

Totodată, au fost reținute 2 permise de conducere  și  2 certificate de înmatriculare.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile cu risc ridicat criminogen.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: