Home » Local » Anul 2023 se profilează ca o perioadă nefastă pentru domeniul turistic de la nivelul județului Vaslui

Anul 2023 se profilează ca o perioadă nefastă pentru domeniul turistic de la nivelul județului Vaslui

Numărul turiştilor cazaţi în judeţul Vaslui, în luna septembrie 2023, a fost de 5.014, înregistrându-se 7.059 de înnoptări. Spre comparație, în luna septembrie 2022 se înregistrau următoarele valori: 4.901 de sosiri şi un număr de 8.564 de înnoptări.

De asemenea, indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost de 25% în septembrie 2023 şi 33% în septembrie 2022.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a aprobat strategia culturală și turistică pentru orizontul de timp 2022-2028. Specialiștii au lucrat la document opt luni, timp în care s-au derulat două consultări publice.

Consilierii județeni au cerut ca la capitolul trasee turistice să fie inclus și traseul Vaslui – Rebricea (Draxeni), deoarece foarte multe persoane merg la biserica din localitate.

Județul Vaslui a semnat contractul de servicii cu SC Synesis Partners SRL. prin care prestatorul s-a obligat să elaboreze strategia culturală și turistică a județului pentru orizontul de timp 2022-2028.

Strategia își propune să reactualizeze și să stabilească viitoarele direcții de dezvoltare în aceste domenii, în funcție de resursele și de potențialul local, formularea obiectivelor pe termen mediu și promovarea proiectelor care asigură premisele atingerii acestor obiective etc.

Strategia culturală și turistică a județului Vaslui aduce valoare adăugată prin stabilirea unui set de măsuri pe termen mediu și prin asumarea unor priorități capabile să îmbunătățească și să sporească oferta culturală a județului, precum și să lărgească aria de adresabilitate a acestei oferte către un număr cât mai mare de cetățeni.

Obiectivul general constă în consolidarea capacității administrative a județului Vaslui, prin dezvoltarea capacității de planificare strategică în domeniul culturii și turismului.

(Dănuț CIOBANU)                                                                    

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*