Home » Administratie » Impact major! Mai mulți bani pentru finalizarea proiectului pe transport din municipiul Vaslui

Impact major! Mai mulți bani pentru finalizarea proiectului pe transport din municipiul Vaslui

Municipiul Vaslui a semnat pe data de 28 ianuarie 2020 contractul dc finanţare pentru „Proiect dc extindere a rutelor, traseelor şi staţiilor pentru transportul public de călători”.

În contextul economic actual, a intervenit necesitatea actualizării financiare a documentaţiilor întocmite pentru obiectivul de investiții. Este vorba de factori precum creşterile substanţiale dc preţuri la materialele de construcţii ca urmare a contextului pendemic şi a conflictului militar din Regiunea Mării Negre, suprapuse pe o creştere de preţuri în sectorul de energie şi a materiilor prime.

Prin urmare, această actualizare a condus la o creştere a valorii totale a proiectului, diferenţa faţă de valoarea eligibilă contractată fiind suportată de la bugetul local.

Astfel, contribuția proprie în proiect a municipiului Vaslui este în cuantum de 61.037.240 lei, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2.% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 2.043.560 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*