Home » Local » „Nu-ți feri privirea!”. Eveniment dedicat Zilei Mondiale de Luptă împotriva HIV/SIDA

„Nu-ți feri privirea!”. Eveniment dedicat Zilei Mondiale de Luptă împotriva HIV/SIDA

Prefectul Daniel Onofrei a răspuns astăzi invitației Asociației “Iris” de a participa la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva HIV/SIDA. Prin intermediul acestui eveniment, au fost făcute publice obiectivele Campaniei Naționale „Nu-ți feri privirea!”, o inițiativă menită să informeze și să educe populația cu privire la infecția HIV și să combată stigmatizarea celor afectați de această boală.

Conform datelor furnizate de Compartimentul de Monitorizare al Infecției HIV/SIDA de la nivelul INBI Matei Balș, la 30 iunie 2023, în România trăiau un număr de 18.015 persoane infectate cu HIV. În județul Vaslui, sunt întrgistrate 143 de persoane diagnosticate cu infecție HIV, dintre care 7 cazuri au fost înregistrate în acest an. Aceste cifre subliniază importanța continuării eforturilor de informare, prevenire și susținere a celor afectați de această problemă de sănătate publică.

„În contextul prezent, doresc să exprim recunoștința pentru invitația de a participa la acest eveniment și să subliniez importanța sprijinului acordat persoanelor afectate de HIV/SIDA. Este esențial ca eforturile noastre comune să contribuie la promovarea unei atitudini non-discriminatorii și la oferirea de sprijin și îngrijire adecvată pentru toți cei afectați.

M-am bucurat să constat că peste tot sunt distribuite mesaje, îndemnuri ca tineretul şi nu numai să se protejeze. Le-am transmis factorilor de răspundere că este nevoie în continuare de o prezenţă coerentă în unităţile de învăţământ, pentru că acolo cred că se impun discuţii cu adolescenții, cu tinerii ” , a transmis prefectul județului , Daniel Onofrei.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*