Home » Culture » Festivalul de Obiceiuri de Iarnă va avea loc în data de 24 decembrie! Sunt așteptați la eveniment 10.000 de vizitatori

Festivalul de Obiceiuri de Iarnă va avea loc în data de 24 decembrie! Sunt așteptați la eveniment 10.000 de vizitatori

În data de 24 decembrie 2023, în municipiul Vaslui se va desfășura Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă. Iubitorii de tradiții se vor putea bucura de alaiurile de vestitori ai noului an: vălărete acompaniate de fanfară, jocul ursului și al caprei, urători, colindători, jieni și haiduci.

Programul este următorul: ora 9.30, Parcul Copou – Parada grupurilor invitate; ora 10.30, Centrul Civic – Desfășurarea festivalului.

Organizatorii Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă, ajuns la a XLI-a ediție, au relatat, pe rețelele de socializarea, povestea aparte a organizării manifestărilor în acest an.

„La data de 27 octombrie a.c., apare ordonanța austerității care interzice organizarea de festivaluri, concerte, festivități, fără a se limita la acestea. Pe lângă cele câteva excepții de la interdicții apare posibilitatea organizării unor evenimente în perioada noiembrie – decembrie, doar dacă sunt asigurate fondurile necesare din donații sau sponsorizări. În consecință, am demarat căutările pentru găsirea unui „mecena” care să ne ofere posibilitatea organizării celei de-a XLI-a ediții a FESTIVALULUI DE DATINI ȘI OBICEIURI DE IARNĂ la Vaslui. Suntem recunoscători firmei „Familia Safir” pentru că au spus din nou DA solicitării noastre, după ce în vară ne-au fost alături și la „Hora din Străbuni””, au transmis cei de la Centrul Cultural Județean Vaslui, care au lansat, cu aceeași ocazie, o invitație pentru vasluieni: „Oameni buni, noi, organizatorii, alături de sponsorul „Familia Safir”, vă invităm în ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie 2023, să ne bucurăm de alaiurile de vestitori ai noului an: vălărete acompaniate de fanfară, jocul ursului și al caprei, urători, colindători, jieni și haiduci. Chiar dacă numărul celor prezenți va fi mai mic decât în alți ani, limitându-ne la cel mult 15 grupuri, vă transmitem că ne vom da silința ca spiritul sărbătorilor să poposească în sufletele voastre, dragi vasluieni!”.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: