Home » Invatamant » Mai multe școli din municipiul Vaslui intră în reparații capitale! Trebuie găsite locații noi pentru cursuri

Mai multe școli din municipiul Vaslui intră în reparații capitale! Trebuie găsite locații noi pentru cursuri

Începând din anul viitor, mai multe instituții de învățământ din municipiul Vaslui vor intra în programe de reabilitare și eficiență energetică. Este vorba despre Liceul „Anghel Rugină”, Școlile 10, 6, 7 și alte locații.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că marea problemă cu toate aceste investiții este că ele nu pot fi realizate cu elevii la cursuri.

„Va fi o mare problemă cu reabilitarea școlilor! Ce facem cu elevii? Începând cu luna ianuarie vom discuta cu reprezentanții fiecărei școli, consilii de administrație, părinți, pentru a vedea ce soluții găsim. Sunt probleme dificile”, a explicat Vasile Pavăl.

Printre altele, Primăria Vaslui derulează un proiect de investiții care vizează „Creşterea eficienței energetice şi gestionarea inteligentă a energiei – Şcoala Gimnazială Mihail Sadoveanu Vaslui”.

Contractul de finanțare a fost semnat la începutul acestui an, finanțarea fiind asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Devizul general al proiectului este în valoare de 11.071.571 lei cu TVA inclus, din care 8.130.014 reprezintă cheltuieli eligibile prin PNRR, iar 2.941.557 lei reprezintă cheltuieli neeligibile suportate din bugetul local.

Obiectivele proiectului sunt îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale, reducerea cheltuielilor cu utilităţile prin diminuarea consumului final de energie pentru încălzire cu cel puţin 50% şi prin reducerea consumului de energie primară cu cel puţin 30%.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: