Home » Local » Proiectul de extindere a UPU Vaslui mai primește un an pentru execuție! CJ-ul trebuie să asigure 19 milioane de lei

Proiectul de extindere a UPU Vaslui mai primește un an pentru execuție! CJ-ul trebuie să asigure 19 milioane de lei

de Dănuț CIOBANU 

Proiectul „Extindere Unitate de Primiri Urgențe și Realizare Heliport” va fi finalizat până la data de 31 decembrie 2024. Investiția trebuia să fie terminată până la sfârșitul acestui an. Valoarea estimată a cheltuielilor necesare finalizării proiectului se ridică în total la suma de 19.009.534 lei. Consiliul Județean vaslui va trebui să asigure în anul viitor această sumă la de la bugetul local.

Principalii beneficiari ai proiectului sunt cei 56.000 de pacienți care trec, în medie, în fiecare an pe la UPU Vaslui. Printre beneficiari se mai numără și cele 101 persoane care lucrează la UPU, precum și paramedicii care muncesc pe autospecialele de terapie intensivă.

Contractul de finanțare pentru realizarea proiectului a fost semnat în data de 13 martie 2019. După ultimele modificări operate la contract, valoarea valoarea totală a investiției la acest moment este de 27.023.596 lei (inclusiv TVA), din care contribuția proprie a județului Vaslui este în sumă de 20.000.286 lei”, a precizat Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui.

La finalizarea investițiilor, cadrele medicale din cadrul UPU vor avea condiții adecvate de muncă. Este vorba despre asigurarea unor circuite funcționale pentru dirijarea pacienților; supravegherea eficace a pacienților printr-un spațiu deschis de triaj; îmbunătățirea dotării cu aparatură medicală pentru diagnosticarea rapidă a pacienților, precum și asigurarea transferului cu maxima rapiditate a pacienților care necesită transport aerian de urgență către alte unități spitalicești.

Nu în ultimul rând, cei 170 de aparținători ai pacienților care se prezintă, în medie, zilnic la UPU au nevoie de spații adecvate de așteptare pentru reducerea stresului cauzat de timpul prelungit de așteptare, precum și asigurarea unor condiții optime pentru a primi servicii suport de consiliere și sprijin.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*