Home » Administratie » Alocări de fonduri pentru operațiunile de deszăpezire de pe drumurile județului Vaslui

Alocări de fonduri pentru operațiunile de deszăpezire de pe drumurile județului Vaslui

Societatea „Lucrări Drumuri și Poduri” (LDP) Vaslui va primi suma de 1.368.000 lei, pentru aprovizionarea cu material antiderapant în vederea efectuării operațiunilor de deszăpezire pe drumurile județene.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a demarat pregătirile pentru noul sezon rece, în ceea ce privește lucrările de deszăpezire. În acest sens, este asigurat deja nisipul și sarea pentru o parte din drumuri.

LDP Vaslui dispune de utilajele necesare petru lucrările de deszăpezire, iar pentru zonele cu probleme pe timpul iernii sunt încheiate contracte cu alți agenți economici. Cu utilajele de la LDP Vaslui, primării și alte firme cu care sunt încheiate contracte, autoritățile județene urmăresc să desfășoare aceste lucrări de deszăpezire cu operativitate și la un randament optim.

„Avem un dialog permanent cu LDP Vaslui și lucrăm foarte serios la acest lucru, pentru ca la începutul sezonului rece să fim în regulă. Mai sunt materiale în stoc din iarna trecută pe care le vom folosi, la care vom adăuga cele necesare în treptele cuvenite, în funcție de ce vom folosi. Vom monta și în această iarnă parazăpezi în locurile sensibile cum ar fi Viișoara, Arsura, Perieni și multe altele”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

În anotimpul rece 2022-2023, pe cei 1.000 de kilometri de drumuri județene au patrulat aproximativ 100 de utilaje de deszăpezire, din care șapte freze. La fel ca și în anii trecuți, pentru acțiunea de deszăpezire este nevoie de aproximativ 4.300 tone de nisip și 50 tone de sare.

La fel ca și în anii trecuți, sunt drumuri pe care activitatea de dezăpezire va fi mai intensă. Drumurile județene sensibile la înzăpezire sunt cele pe direcția Lipova – Bogdana, Voinești – Pogana, Crețești – Murgeni, Arsura – Duda Epureni, Telejna – Codăești, Crețești – Hoceni.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*