Home » Local » Un cetățean bulgar a plătit scump tentativa de a introduce în țară produse accizabile, ascunse și nedeclarate

Un cetățean bulgar a plătit scump tentativa de a introduce în țară produse accizabile, ascunse și nedeclarate

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră, ascunse în cabina unui camion, produse accizabile de proveniență ucraineană. Bunurile au fost confiscate, cetățeanul amendat, iar mijlocul de transport reținut până la plata amenzii.

În ziua de 10 decembrie a.c, în jurul orei 01.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa /I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un cetățean bulgar, în vârstă de 44 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format din camion și remorcă.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în diferite locuri din cabina camionului, țigări și alcool de proveniență Ucraina.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii produselor accizabile descoperite, în valoare totală de 1.065 de lei, sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu amendă de 10.000 lei, precum și reținerea mijlocului de transport până la plata amenzii.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*