Home » Administratie » Austeritate la CJ Vaslui! Urătorii din acest an vor fi plătiți de consilierii județeni

Austeritate la CJ Vaslui! Urătorii din acest an vor fi plătiți de consilierii județeni

Consilerii județeni au cerut conducerii Consiliului Județean (CJ) Vaslui să fie reduse cheltuielile cu serbările de sfârșit de an. Dacă în anii trecuți erau „festivaluri peste festivaluri”, aleșii locali solicită o mai mare atenție în ceea ce privește cheltuirea banului public.

„Anul acesta avem o ordonanță în acest sens. Festivalul de datini o să îl facem pe data de 24 decembrie. Avem o sponsorizare care să ne ajute și sprijinul unui număr de 15 colegi primari să putem duce mai departe aceste tradiții. În 20 decembrie când avem ședința vin urătorii și o să  scoatem fiecare câte un leuț din buzunar și o să plătim”, a spus Ciprian Trifan.

Consilierii județeni au cerut „să nu se mai facă risipa din anii trecuți”, a spus Gheorghe Viziteu, consilier PNL.

În data de 24 decembrie 2023, în municipiul Vaslui se va desfășura Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă. Iubitorii de tradiții se vor putea bucura de alaiurile de vestitori ai noului an: vălărete acompaniate de fanfară, jocul ursului și al caprei, urători, colindători, jieni și haiduci.

Programul este următorul: ora 9.30, Parcul Copou – Parada grupurilor invitate; ora 10.30, Centrul Civic – Desfășurarea festivalului.

Organizatorii Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă, ajuns la a XLI-a ediție, au relatat, pe rețelele de socializarea, povestea aparte a organizării manifestărilor în acest an.

„La data de 27 octombrie a.c., apare ordonanța austerității care interzice organizarea de festivaluri, concerte, festivități, fără a se limita la acestea. Pe lângă cele câteva excepții de la interdicții apare posibilitatea organizării unor evenimente în perioada noiembrie – decembrie, doar dacă sunt asigurate fondurile necesare din donații sau sponsorizări. În consecință, am demarat căutările pentru găsirea unui „mecena” care să ne ofere posibilitatea organizării celei de-a XLI-a ediții a festivalului”.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*