Home » Administratie » Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui preia în administrare clădirea destinată atelierelor școlare

Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui preia în administrare clădirea destinată atelierelor școlare

Consiliul Local Vaslui a aprobat darea în administrare către Liceul Tehnologic „Ion Mincu” a terenului şi construcţiilor destinate
desfăşurării procesului de învăţământ şi darea în folosinţă gratuită a dotărilor recepţionate ca urmare a finalizării proiectului „Reabilitarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Vaslui- Liceul Ion Mincu”.

Prin intermediul acestui proiect a fost construit un imobil cu destinaţia de „Ateliere”, dotat corespunzător pentru desfăşurarea procesului de învăţământ.

Noul imobil a fost recepționat în data de 19 mai 2023, iar termenul de închidere este 31 decembrie 2023.

„Pe întreaga perioadă de monitorizare a implementării obiectivului de investiţii se interzice efectuarea oricărei intervenţii asupra imobilului „Ateliere”. Terenul în suprafaţă de 23.137 mp, identificat cadastral cu NC 70641, situat în strada Castanilor, nr.6, pe care a fost construit imobilul-Ateliere aparţine domeniului public al municipiului Vaslui”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

Proiectul a fost finanțat  prin Programului Operațional Regional 2014-2020.  Investiția de la Liceul ”Ion Mincu” din Vaslui constă în realizarea unei construcții noi, cu regim de înălțime demisol și parter și cu funcțiune de ateliere școlare, pentru un efectiv de 267 elevi. La demisol va funcționa un atelier de construcții, unde elevii vor învăță tehnici de construcție, iar la parter va fi deschis un atelier auto.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*