Home » Culture » Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui va găzdui cea de-a XIX-a ediție a festivalului „Datina”

Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui va găzdui cea de-a XIX-a ediție a festivalului „Datina”

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, la Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui va avea loc cea dea XIX-a ediție a festivalului „Datina”. Concursul interjudețean de obiceiuri și tradiții de iarnă este organizat împreună cu Palatul Copiilor Vaslui. Se așteaptă ca la eveniment să participe aproximativ 1.400 de copii și pentru buna desfășurare a concursului sunt luate toate măsurile necesare: este vorba despre asigurarea asistenței medicale, siguranța și ordinea publică etc.

„An de an încercăm să oferim condiții prielnice pentru toți urătorii și colindătorii care vor să ne treagă pragul. Evident, că emoțiile ne copleșesc, pentru că în fiecare an numărul celor care vin e din ce în ce mai mare. Anul trecut am avut 1.400 de participanți și ne așteptăm și în acest an la un număr la fel de mare”, a spus Nastica Olaru, organizator.

În cadrul concursului vor activa două comisii de jurizare, urmând să fie acordate diplome și premii. Alături de elevi, la concursul de datini și obiceiuri populare vor participa și multe cadre didactice.

Festivalul se adresează elevilor din segmentul preșcolar și preuniversitar din județul Vaslui, dar și din alte județe. Concursul cuprinde două secțiuni: datini de Crăciun și de Anul Nou. Este vorba despre colinde, urși, capre, urători, jieni etc.

Primăria Vaslui și Consiliul Local au acordat organizatorilor un grant în valoare de 5.000 de lei, din care fiecare participant va primi produse specifice sărbătorilor de iarnă.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*