Home » Culture » Interes mare pentru Festivalul „Datina”! 1.500 de copii au prezentat tradiții și obiceiuri de iarnă

Interes mare pentru Festivalul „Datina”! 1.500 de copii au prezentat tradiții și obiceiuri de iarnă

Peste 1.500 de copii au participat sâmbătă, 16 decembrie 2023, la Festivalul de tradiții și obiceiuri de iarnă „Datina”. Festivalul a fost organizat de Școala „Constantin Parfene” Vaslui, cu sprijinul Primăriei Vaslui, al Palatului Copiilor Vaslui, Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, sub coordonarea profesorilor Nastica și Constantin Olaru.

În cadrul concursului au activat două comisii de jurizare, fiind acordate diplome și premii. Alături de elevi, la concursul de datini și obiceiuri populare au participat și numeroase cadre didactice.

Concursul a cuprins două secțiuni: datini de Crăciun și de Anul Nou. Este vorba despre colinde, urși, capre, urători, jieni etc.

„Felicit organizatorii și în special familia Olaru pentru că duc mai departe acest festival, care a devenit un reper la nivel de județ. Îi încurajez să continue cu acest festival, care reprezintă o platformă de păstrare și promovare a tradițiilor noastre. Consider că fără aceste obiceiuri, sărbătorile de iarnă nu au farmec, iar tânăra generație trebuie încurajată pentru a duce mai departe zestrea cea mai de preț a românilor, tradițiile și obiceiurile de iarnă”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*