Home » Administratie » 13 autobuze electrice vor asigura transportul în municipiul Vaslui și în comunele Muntenii de Jos şi Zăpodeni

13 autobuze electrice vor asigura transportul în municipiul Vaslui și în comunele Muntenii de Jos şi Zăpodeni

de Dănuț CIOBANU 

Municipiul Vaslui derulează un proiect în valoare de 36,9 milioane de lei pentru dezvoltarea transportului local. Astfel, vor fi achiziționate 13 autobuze electrice care vor asigura transportul în municipiul Vaslui și în comunele Muntenii de Jos şi Zăpodeni. Pentru implementarea investiției va fi înfiinţată Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public Vaslui.

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba un proiect de hotărâre privind aprobarea asocierii municipiului Vaslui în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public Vaslui, precum şi aprobarea statutului.

La nivel local s-a aprobat proiectul „înnoirea parcului auto pentru transportul public de persoane”, cât şi cheltuielile aferente în vederea finanţării în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezidenţă.

Municipiul Vaslui a semnat contractul de finanţare cu o durată de implementare este de 30 luni (20.12.2022 şi 20.06.2025).

Obiectivul general este asigurarea unui transport public modern şi ecologic în municipiul Vaslui şi în comunele membre ale parteneriatului încheiat pentru implementarea în comun a proiectului: comuna Muntenii de Jos şi comuna Zăpodeni.

Rezultatele urmărite prin implementarea proiectului sunt: achiziţionarea unui număr de 13 autobuze electrice; achiziţionarea şi instalarea a 18 staţii de reîncărcare pentru autobuze; asigurarea transportului public de persoane în comunele membre ale parteneriatului.

Valoarea totală a proiectului este de 36.904.310 lei, din care 36.904.310  lei reprezintă finanţare nerambursabilă.

„Pentru îndeplinirea cerinţei din Ghidul de finanţare cu privire la asigurarea transportului în comunele membre ale parteneriatului, propunem înfiinţarea unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară de transport public”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

 

 

 

 

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura