Home » Local » ANI a decis! Incompatibilitate în cazul unui consilier local din cadrul Consiliului Local Puiești

ANI a decis! Incompatibilitate în cazul unui consilier local din cadrul Consiliului Local Puiești

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat conflictul de interese de natură administrativă, starea de incompatibilitate sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 10 aleși locali. Printre aceștia se numără și Viorel Bălan, Consilier Local în cadrul C.L. al Com. Puiești, Jud. Vaslui

„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 august 2022 – 31 ianuarie 2023, întrucât a deținut și exercitat simultan atât calitatea de consilier local, cât și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Local. Persoana evaluată a încălcat astfel  prevederile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003”, precizează ANI într-un comunicat de presă.

Agenția precizează și prevederea legală încălcată de acesta, fiind vorba despre art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003: „Funcția de consilier local (…) este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcții (…) :c) calitatea de funcționar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului județean ori al prefecturii din județul respectiv. d) funcția de (…) director general, director, (…) la (…) societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, (…) de interes național (…) care dețin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă, cu excepția reprezentanților în adunarea generală a acționarilor la societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, a membrilor în consiliile de administrație ale unităților și instituțiilor de învățământ de stat sau confesionale și ale spitalelor publice din rețeaua autorităților administrației publice locale sau a altor reprezentanți ai instituțiilor publice din subordinea unităților administrativ-teritoriale sau la care unitatea administrativ-teritorială respectivă deține participație, în cazul consilierului local (…)”.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*