Home » Administratie » Preţul de facturare al energiei termice pentru consumatorii din municipiul Vaslui va fi de 300 lei/gigacalorie

Preţul de facturare al energiei termice pentru consumatorii din municipiul Vaslui va fi de 300 lei/gigacalorie

Consiliul Local Vaslui va aproba ajustarea preţului local al energiei termice produsă din centralele termice şi pentru serviciile de distribuţie şi furnizare a energiei termice, privind preţul de facturare către populaţie.

SC Goscom Vaslui precizează că preţul de producere, distribuţie şi furnizare al energiei termice a fost fundamentat ţinându-se cont de consumatorii branşaţi la cele 3 puncte de producţie și de producţia realizată în ultimele 12 luni. De asemenea, s-a ţinut cont de principalele motivaţii de creştere a preţului de producţie, respectiv creşterea preţului la gaze naturale dar şi a manoperei aferente.

Pentru propunerile de modificare a tarifelor s-a obţinut avizul A.N.R.E.

În urma acestei analize, a rezultat un preţ de producţie de 833,64 lei/Gcal, fără TVA, un preţ de 875,32 TVA 5%, în sezonul rece 1 noiembrie – 31 martie, un preţ de 992,03 cu TVA 19% în afara sezonului. Acest tarif se va aplica energiei termice produsă şi livrată începând cu luna ianuarie 2024.

„Totodată, propunem ca preţul de facturare la populaţie să fie în valoare de 300 lei/Gcal, TVA inclus, respectiv 285,71 lei/Gcal, fără TVA, în sezonul rece 1 noiembrie – 31 martie şi 252,10 lei/Gcal, fără TVA, în afara sezonului rece. Diferenţa dintre preţul de producţie şi preţul plătit de populaţie va fi suportată din bugetul municipiului Vaslui”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

(Dănuț CIOBANU)

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura