Home » Local » Vin Sărbătorile! Cutii cu articole pirotehnice, descoperite de polițiștii din vama Albița

Vin Sărbătorile! Cutii cu articole pirotehnice, descoperite de polițiștii din vama Albița

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa pentru operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept de către un bărbat, cu cetăţenie română și Republica Moldova, asupra căruia au fost descoperite articole pirotehnice, pentru care nu deţinea autorizaţie.

În data de 20 decembrie a.c., în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un autoturism înmatriculat în România, un bărbat cu cetăţenie română și Republica Moldova, în vârstă de 26 de ani.

Cu ocazia controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, echipa comună de control a descoperit, în interiorul autoturismului, cinci cutii ce conțineau articole pirotehnice.

În urma verificărilor specifice efectuate s-a concluzionat că acesta nu deţine autorizaţie pentru a efectua operaţiuni cu astfel de materiale pirotehnice.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat respectivele produse de pe internet şi că urma să le folosească cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Conform prevederilor legale, produsele, în valoare totală de 300 de lei, au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*