Home » Local » Din cauza pierderilor financiare, Transurb Vaslui nu mai poate acorda angajaților tichete de masă

Din cauza pierderilor financiare, Transurb Vaslui nu mai poate acorda angajaților tichete de masă

SC Transurb Vaslui a terminat anul 2022 cu o pierdere care se ridică la suma de 315.000 de lei. În acest an, pe primele 11 luni se înregistrează un profit de aproximativ 200.000 de lei. În acest mod, doar o parte din pierderea societății poate fi acoperită. Reprezentanții Transurb Vaslui au precizat că din această cauză nu mai pot fi acordate tichete de masă angajaților.

„Faptul că sunt pierderi nu mai pot fi date tichete de masă. Salariile sunt mici și aceste tichete de masă erau importante pentru salariați”, au precizat reprezentanții Transurb Vaslui.

Începând cu data de 1 august 2023, pe străzile municipiului Vaslui circulă noile troleibuze achiziționate printr-un proiect european. Liniile au fost verificate și au fost remediate câteva defecte.

Transurb Vaslui a primit în administrare zece troleibuze pentru transportul public de călători. Cele zece troleibuze Solaris Trollino au fost achiziţionate şi recepţionate de către municipiul Vaslui și sunt destinate transportului de persoane pe raza municipiului reședință de județ.

Pe lângă cele zece troleibuze, societatea de transport local din municipiul Vaslui a mai primit în administrare și terenul în suprafaţă de 235 metri pătrați situat în str.Spătar Angheluţă, precum și Staţia de Redresare, împreună cu echipamentele, dotările, instalaţiile, cablurile de alimentare aferente.

În cadrul proiectului Modernizare staţie de redresare şi înlocuirea cablurilor electrice de alimentare au fost amplasate pe respectivul teren două containere pe fundaţii de beton, ce conţin echipamentele necesare pentru Staţia de redresare ce va alimenta reţeaua fir contact necesară pentru circulaţia troleibuzelor pe raza municipiului Vaslui. În cadrul proiectului, pentru funcţionarea optimă a Staţiei de Redresare, au fost înlocuite cablurile electrice de alimentare.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*