Home » Local » Conferință de închidere a proiectului transfrontalier „Pe urmele lui Ștefan cel Mare”

Conferință de închidere a proiectului transfrontalier „Pe urmele lui Ștefan cel Mare”

Ieri a avut loc conferința de închidere a proiectului transfrontalier „Pe urmele lui Ștefan cel Mare”, Consiliul Județean Vaslui având calitate de lider proiect, parteneri fiind Consiliul Raional Hîncești, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și Primăria comunei Muntenii de Jos.

Prin acest proiect au fost realizate intervenții de stabilizare a terenului pe care este amplasată statuia ecvestră a domnitorului Ștefan Cel Mare, care a fost consolidată și restaurată, prin refacerea celor două terase, curățarea statuii din bronz, refacerea patinei la statuie, dar și la cele două basoreliefuri, restaurarea treptelor și alte lucrări necesare pentru a pune în valoare ansamblul monumental și valorificarea sa în scop turistic.

De asemenea, pe un teren adiacent celui pe care se află ansamblul monumental, care este în domeniul public al Comunei Muntenii de Jos, a fost realizat un parc tematic „Ctitorii ștefaniene”, un teatru de vară cu 350 locuri care va oferi posibilitatea susținerii unor evenimente culturale și un spațiu în aer liber dedicat susținerii unor evenimente de tipul târgurilor cu produse tradiționale.

„Vom continua o serie de manifestări, pe care le-am demarat prin acest proiect, cum ar fi Festivalul Medieval și Târgul Gastronomic. Vor deveni două manifestări de tradiție organizate la nivel de județ. În ce privește acest punct de reper pentru Vaslui, nu ne vom opri aici și vom continua investițiile pentru a dezvolta această zonă și pentru a o pune în valoare din punct de vedere turistic. Mulțumesc tuturor echipelor de implementare a proiectului, care au colaborat ca o singură echipă și consider că au făcut o treabă bună”, a spus Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*