Home » Local » În ultimele 24 de ore, pompierii militari vasluieni au avut peste 25 de intervenții

În ultimele 24 de ore, pompierii militari vasluieni au avut peste 25 de intervenții

În ultimele 24 de ore, pompierii militari vasluieni au avut peste 25 de intervenții, cele mai multe dintre acestea, 18, fiind misiuni de asigurare a asistenței medicale și acordare a primului ajutor calificat. De asemenea, pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor PSI în urma producerii unor accidente rutiere; pentru deblocarea căilor de acces în trei apartamente, dar și pentru limitarea și lichidarea a două incendii. 

Astfel, pompierii militari au intervenit pentru asigurarea măsurilor PSI, evaluarea și acordarea primului ajutor calificat victimelor a două accidente rutiere produse pe DE 581 (în localitatea Simila, comuna Zorleni) și DJ 245A, în raza localității Iana, comuna Iana. În ambele accidente rutiere, autoturismele s-au răsturnat. În cele două autoturisme implicate în accidente se aflau trei adulți și doi copii (cu varste de 13 și 14 ani). Până la sosirea echipajelor de intervenție, victimele au fost evacuate de ceilalți participanți la trafic. Victimele au fost evaluate, au primit primul ajutor calificat, dar au refuzat transportul la spital.

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un container pentru depozitarea gunoaielor, iar mai apoi pentru stingerea unui foc izbucnit într-o locuință. În ambele cazuri nu s-au înregistrat victime, iar pagubele materiale nu au fost semnificative.

De asemenea, pompierii bârlădeni au intervenit și pentru deblocarea căilor de acces în două apartamente din municipiul Bârlad, proprietarii locuințelor fiind persoane cunoscute cu multiple afecțiuni medicale. Persoanele vârstnice au fost găsite căzute în locuințe, conștiente, dar cu parametri alterați. Ambele victime au fost transportate la spital.

Detașament de pompieri Vaslui a intervenit pentru deblocarea căilor de acces într-o o locuință al cărei proprietar nu mai fusese văzut de câteva zile. Bărbatul în vârstă de 67 ani, cunoscut cu antecedente medicale, a fost găsit căzut în apartament, în stare de seminconștiență. Bărbatul a primit primul ajutor medical calificat, ulterior fiind preluat de echipajul ambulanței SAJ Vaslui și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*