Home » Local » Polițiștii vasluieni au intervenit la peste 300 de evenimente, din care 271 au fost sesizate prin Apelul de Urgență 112

Polițiștii vasluieni au intervenit la peste 300 de evenimente, din care 271 au fost sesizate prin Apelul de Urgență 112

Peste 675 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui s-au aflat la datorie, în perioada 29 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor.

În contextul sărbătoririi Anului Nou, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au fost angrenate în asigurarea și menținerea ordinii și liniștii publice, nefiind înregistrate incidente deosebite.

În perioada sus-menționată, polițiștii au intervenit la peste 300 de evenimente, dintre care 271 au fost sesizate prin Serviciul Național Unic Apel de Urgență 112.

Astfel, au fost sesizate 131 de infracțiuni, iar pentru alte 18 polițiștii s-au sesizat din oficiu. Dintre acestea, 71 infracțiuni au fost din categoria celor contra persoanei, 36 au fost din categoria celor contra patrimoniului iar 6 au fost infracțiuni la regimul siguranței rutiere.

De asemenea, au fost organizate 18 acțiuni și prinse în flagrant delict 8 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni, fiind depistate și două persoane urmărite la nivel național.

Polițiștii vasluieni au aplicat 332 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 187.100 de lei. Ca măsuri complementare, au fost reținute 48 de permise de conducere, dintre care 26 pentru depășirea limitelor legale de viteză și 6 ca urmare a consumului de alcool, și au fost retrase 25 de certificate de înmatriculare.

Cetățenilor care încă se află în vacanță, le recomandăm să nu uite de siguranța personală, pentru ca această perioadă să nu se încheie în mod nefericit, să respecte regulile de circulație și să își ia măsuri de protecție a bunurilor personale.

Celor care în aceste zile revin acasă, le recomandăm să conducă prudent, cu viteză adaptată condițiilor meteo-rutiere și să ia periodic pauze de la condus.

Respectarea indicațiilor polițiștilor și celorlalți reprezentanți ai autorităților nu este opțională și contribuie la siguranța tuturor.

Totodată, având în vedere sărbătorile religioase din următoarea perioadă, polițiștii vasluieni vor fi în teren pentru prevenirea faptelor antisociale, precum și pentru a interveni la solicitările cetățenilor și a impune respectarea legii.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*