Home » Invatamant » Salarii mai mari în educație! În medie, creșterile salariale sunt de 50%

Salarii mai mari în educație! În medie, creșterile salariale sunt de 50%

Guvernul României a aprobat proiectul de OUG prin care sunt mărite salariile personalului din învățământ. Odată cu această mărire, creșterile salariale sunt, în medie, de 50%, cele mai mari din ultimele decenii.

Pentru cadrele didactice din preuniversitar, creșterea salarială brută medie totală în 2024 este de aproximativ 20%, din care o creștere brută medie de aproape 13% în luna ianuarie.

De asemenea, în 2024, pentru directori și directori adjuncți, față de salariul brut din decembrie 2023, creșterea brută medie totală va fi de peste 36%, din care creșterea brută medie în luna ianuarie va fi de 30%.

Reamintim că în luna mai 2023, în jur de 700 de profesori au protestat,  în Piața Civică Vaslui. Înarmați cu vuvuzele, drapele și pancarte, dascălii au scandat lozinci împotriva guvernanților, care sunt indiferenți la problemele din educație.

Sorin Țiplea, liderul Sindicatului „Didactica” Vaslui, spunea la vremea respectivă că atunci când guvernanții nu vor să crească salariile în învățământ invocă PNRR-ul, dar pentru alte categorii socio-profesionale s-au făcut derogări de la lege și au fost majorate salariile.

„Pentru unii se poate modifica legea și să se acorde salarii pe sub mână, pentru noi nu! Astăzi, suntem într-un moment crucial privind învățământul și chiar societatea românească. Este vorba despre un protest al deminității noastre, să fim reconsiderați ca și categorie socio-profesională și să fim așezați unde ne este locul în legea salarizării”, preciza liderul de sindicat.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*