Home » Local » ISU Vaslui: Documentele pentru autorizația de securitate la incendiu se pot depune în format electronic

ISU Vaslui: Documentele pentru autorizația de securitate la incendiu se pot depune în format electronic

Începând cu data de 1 ianuarie 2024, procesul de avizare/autorizare a fost optimizat, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ”Podul Înalt” al județului Vaslui primește în format electronic documentațiile și răspunde solicitanților în același format.

Potrivit legislației în vigoare, funcționarea fără autorizație de securitate la incendiu reprezintă o încălcare a legii, iar răspunderea revine exclusiv deținătorilor respectivelor construcții.

„În continuare, pentru prevenirea evenimentelor care vă pot pune viața în pericol, respectați recomandările noastre, manifestați prudență maximă la utilizarea sobelor sau mijloacelor de încălzire, nu suprasolicitați instalația electrică prin conectarea simultană a aparatelor casnice și nu lăsați copiii nesupravegheați în locuințe”, au mai precizat reprezentanții ISU Vaslui.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire sau în situații de urgență https://fiipregatit.ro sau prind descărcarea gratuită a aplicației DSU, din App Store sau Google Play.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*