Home » Local » Ninsori și ger! Prefectura Vaslui a convocat Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență

Ninsori și ger! Prefectura Vaslui a convocat Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență

Prefectul Daniel Onofrei a convocat la sediul Instituției Prefectului – Județul Vaslui, ședința Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență, ședință care a avut ca principal obiectiv abordarea atenționărilor de vreme rea emise de către meteorologi pentru zilele următoare. 

La întâlnire au participat reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ), Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ), precum și reprezentanți ai Drumurilor Județene și Drumurilor Naționale, reprezentanți ai primariilor și ai serviciilor de comunicații. Împreună s-au stabilit măsurile necesare pentru a interveni prompt și eficient în fața condițiilor meteorologice prognozate, incluzând fenomene precum ninsoare și viscol.

„Am solicitat tuturor unităților administrativ-teritoriale (UAT) din județul Vaslui să asigure permanența personalului și să aibă pregătite stocuri adecvate de combustibil și material antiderapant, în vederea asigurării desfășurării în condiții cât mai sigure a traficului rutier.

De asemenea, s-a accentuat necesitatea ca primăriile să acorde o atenție specială persoanelor fără adăpost, asigurându-se că acestea beneficiază de adăpost și de condiții corespunzătoare în aceste momente dificile. O atenție deosebită trebuie acordată  persoanelor vulnerabile, precum gravidele și pacienții aflați în program de dializă, pentru a ne asigura că aceste categorii beneficiază de sprijinul și asistența necesare în fața condițiilor meteorologice periculoase.

În contextul acestor pregătiri și măsuri, subliniez importanța colaborării și coordonării eficiente între toate instituțiile implicate, pentru a asigura siguranța cetățenilor județului Vaslui.

Meteorologii au emis, duminică dimineața, o avertizare Cod galben de vânt, polei și ninsori în Moldova, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei, valabilă până marți dimineața. În noaptea de marți spre miercuri va fi ger în nord, centru și est, cu minime termice de până la -20 de grade. Pe alocuri se va depune polei. Vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 55- 70 km/h”, a transmis reprezentantul Guvernului în teritoriu, Daniel Onofrei.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*