Home » Local » Inspecția Muncii Vaslui a sancționat 16 angajatori cu amenzi în valoare de 104.000 de lei

Inspecția Muncii Vaslui a sancționat 16 angajatori cu amenzi în valoare de 104.000 de lei

În ultima lună a anului trecut, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui au desfășurat în domeniul relațiilor de muncă un număr de 54 controale. Obiectiv principal al nspecțiilor din teritoriu a fost identificarea muncii nedeclarate în toate formele ei.

În urma verificărilor au fost sancționați 16 angajatori, fiind aplicate 25 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor a fost de 104.000 lei. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse 80 de măsuri de intrare în legalitate.

În luna decembrie au fost sancţionați pentru muncă nedeclarată un număr de 2 angajatori fiind identificate 2 persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru persoanele identificate că prestau muncă nedeclarată, angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană, valoarea totală a amenzilor pentru munca nedeclarată fiind de 40.000 lei.

„Inspectorii de muncă au  desfăşurat în luna decembrie 2023 activităţi specifice urmărind respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă. Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii”, a spus Gheorghe Chirvase, inspector şef al ITM Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*