Home » Local » Amenzi în domeniul securității muncii! În ultima lună a anului trecut au avut loc șase accidente de muncă

Amenzi în domeniul securității muncii! În ultima lună a anului trecut au avut loc șase accidente de muncă

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat în luna decembrie 2023  vizite de inspectie în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la 18 angajatori. În urma controalelor efectuate în ultima lună a anului trecut au fost constatate 16 neconformităţi.

„Pentru neregulile constatate au fost sanctionaţi un număr de 8 angajatori, fiind aplicate 24 sancţiuni contravenţionale. În luna decembrie 2023 au fost comunicate de angajatori, un număr de 6 evenimente, în care au fost implicaţi lucrători urmând a fi finalizate cercetări în vederea stabilirii caracterului lor”, a spus Gheorghe Chirvase, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui.

Cauzele care au generat cele mai multe accidente de muncă sunt utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă: intervenţii la echipamente în timpul funcţionării; neutilizarea de către lucrători a dispozitivelor de protecţie; utilizarea de echipamente de muncă neadaptate sarcinii de muncă; neluarea măsurilor de securitate pentru prevenirea caderilor de la înălţime; proiectarea de obiecte materiale; neutilizarea echipamentului individual de protecţie; nerespectarea prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice; căderea de la acelaşi nivel prin alunecare/împiedecare/antrenare; neluarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă pentru prevenirea accidentelor prin electrocutare etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*