Home » Local » Senatorul Iulian Mihail Bîca și-a anunțat demisia din PNL și intrarea în PSD

Senatorul Iulian Mihail Bîca și-a anunțat demisia din PNL și intrarea în PSD

Senatorul de Bârlad Iulian Mihail Bîca și-a anunțat demisia din PNL și intrarea în PSD, partid din care a plecat în urmă cu 15 ani. Cel care a făcut public acest lucru în cadrul conferinței de presă organizate ieri a fost Adrian Bobeică, președintele interimar al PSD Bârlad.

„PSD Bârlad este o organizație puternică și vizibilă atât la nivel județean, având șase consilieri locali și cinci consilieri județeni, cât și la nivel național, prin domnul deputat Adrian Solomon, care este președintele Comisiei de Muncă din cadrul Camereiu Deputaților. Începând de vineri, 12 ianuarie, am primit în mijlocul nostru un număr de 26 de noi membri, figura cea mai reprezentativă fiind domnul senator Iulian Bîca. Domnul senator și-a început cariera politică încă de acum 15 ani, tot în rândurile social-democrației. Ca să fac un mic spirit de glumă, așa cum Moise a rătăcit prin deșert 40 de ani, și dumnealui i-au trebuit 15 ani ca să revină înapoi la calea social-democrației. Lăsând la o parte gluma, îi urez bun venit în mijlocul nostru și sperăm ca, anul acesta, să ne maximizăm rezultatele împreună!”, a declarat Adrian Bobeică.

În continuare, senatorul Bîca a făcut o scurtă trecere în revistă a activității sale parlamentare si despre dificila decizie de a renunța la PNL în favoarea PSD și motivele care l-au determinat să facă acest pas.

„Fără o implicare totală nu se poate. Nu m-am mai regăsit în PNL, pentru că eu vin din administrație. Știu ce înseamnă administrația, știu ce înseamnă proiectele, cum se planifică, cum se întocmesc documentele, cum se aprobă proiectele. Din momentul când m-am dus la București, m-am axat pe aceste lucruri. Și când vrei să faci, când mergi la ministere și vrei să rezolvi anumite probleme, dar te blochezi într-o «barieră» gen domnul Tătaru, simți neputință și atunci intervii în alte părți. Am mai spus și altă dată că, atunci când s-a blocat Varianta de Ocolire a Bârladului, am fost la Ministerul Transporturilor nu cu conducerea PNL Vaslui, ci cu reprezentanții PSD – domnul Eduard-Andrei Popica și domnul Adrian Solomon. Acest lucru înseamnă foarte mult. Când ai nevoie de ajutor pentru obiectivele locale, dar nu te duci la ai tăi, pentru că nu ai nicio șansă, ci te duci la competitorul tău politic, cu care știți foarte bine ce campanie am dus în 2016 și 2020, înseamnă că nu mai ai ce să cauți în acel loc. Am găsit mult mai multă înțelegere și sprijin în PSD decât la PNL”, a declarat senatorul Bîca.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*