Home » Local » Ședință pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor. 357 de dosare se află pe rolul instanțelor judecătorești

Ședință pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor. 357 de dosare se află pe rolul instanțelor judecătorești

Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor s-a întrunit astăzi în ședință la sediul Instituției Prefectului-Județul Vaslui.

Comisia a efectuat verificări amănunțite asupra legalității propunerilor și a actelor doveditoare, validând sau invalidând aceste propuneri, emițând titlurile de proprietate pentru cererile validate.

În cadrul colectivului de lucru din perioada 07.12.2023 – 18.12.2023, au fost analizate 75 de dosare provenind de la comisiile locale de fond funciar. Propunerile și contestațiile cetățenilor au fost examinate cu atenție, iar rectificări ale titlurilor de proprietate au fost realizate în diverse comune. Sentințe judecătorești au fost implementate în mai multe localități.

„Primăriile și comisiile locale de fond funciar au emis adrese și solicitări de puncte de vedere, inclusiv din partea municipiului Huși și a unor comune precum Bogdana, Bogdănești, Cozmești și Gherghești. În prezent, un număr de 357 dosare se află pe rolul instanțelor judecătorești, unde Comisia județeană Vaslui este parte. Aceste informații sunt importante pentru asigurarea transparenței și legalității în procesul de stabilire a dreptului de proprietate privată asupra terenurilor“, a transmis prefectul județului, Daniel Onofrei.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*