Home » Local » Spitalul din Murgeni a raportat zero infecții intraspitalicești în ultimul an

Spitalul din Murgeni a raportat zero infecții intraspitalicești în ultimul an

Ieri, prefectul Daniel Onofrei s-a întâlnit cu noua conducere a Spitalului Murgeni și cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vaslui pentru a afla care sunt problemele cu care se confruntă această unitate medicală. Infecțiile intraspitalicești au constituit un subiect de interes major în cadrul discuțiilor.

„Spitalul Murgeni a raportat zero infecții intraspitalicești în ultimul an. Acest rezultat se datorează în primul rând stabilității pacienților internați, precum și măsurilor preventive riguroase adoptate de către echipa medicală. În plus, a fost subliniat faptul că orice pacient nou internat este ținut în carantină înainte de a intra în contact cu restul bolnavilor, ceea ce constituie o practică eficientă pentru prevenirea răspândirii unor eventuale infecții intraspitalicești”, a spus Daniel Onofrei.

În ceea ce privește problemele recente înregistrate la Spitalul Murgeni, prefectul a primit asigurări din partea conducerii unității sanitare că s-au luat toate măsurile necesare pentru prevenirea apariției unor situații similare în viitor. A fost subliniată importanța unui control mai riguros al condițiilor de igienă, a calității apei și a alimentației, precum și necesitatea unei comunicări transparente și eficiente cu personalul medical și cu autoritățile.

„În calitate de prefect, voi continua să monitorizez îndeaproape evoluția situației și să susțin inițiativele care vizează îmbunătățirea sistemului medical din județ. Spitalul Murgeni are o capacitate de 141 de paturi, monoprofilat pe servicii de psihiatrie cu o sectie de Psihiatrie cronici cu 105 paturi, compartiment psihiatrie acuti cu10 paturi, compartiment interne cu 16 paturi, compartiment pediatrie cu 10 paturi, laborator, farmacie, ateliere de intretinere si reparatie a instalatiilor si utilajelor, bloc alimentar, birouri, servicii”, a mai spus Daniel Onofrei.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*