Home » Administratie » Inspectoratul de Jandarmi Vaslui a desfășurat 551 de misiuni și a aplicat 140 de sancțiuni contravenționale

Inspectoratul de Jandarmi Vaslui a desfășurat 551 de misiuni și a aplicat 140 de sancțiuni contravenționale

Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Vaslui a prezentat raportul în cadrul Colegiului Prefectural, în ce privește măsurile luate pentru asigurarea ordinii publice.

În anul 2023, jandarmii au desfășurat 551 de misiuni, evidențiindu-se o abordare eficientă în diverse contexte, precum manifestări de protest, evenimente culturale sau sportive, manifestări religioase și altele.

Aceste acțiuni au condus la constatarea a 19 fapte de natură penală și aplicarea a 140 de sancțiuni contravenționale. În această perioadă nu au fost înregistrate intervenții în forță pentru restabilirea ordinii publice.

Astfel, au avut loc 11 misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări de protest ocazie, cu care au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale și 166 de misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări cultural-artistice, ocazie cu care au fost aplicate 125 sancțiuni contravenționale și au fost constatate 18 fapte de natură penală.

Jandarmii vasluieni au mai derulat 91 de misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări religioase, ocazie cu care au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale; 55 de misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări sportive, ocazie cu care au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale și a fost constatată o faptă de natură penală etc.

„În anul 2023, structurile de ordine publică ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui au fost implicate în executarea acțiunilor de asigurare a ordinii publice în zona de competență. Scopul acțiunilor a fost de prevenire a tulburării ordinii publice, protecției participanților, avutului public și privat, precum și pentru constatarea faptelor de natură penală și contravențională, săvârșite pe timpul desfășurării adunărilor publice”, au precizat reprezentanții IJJ Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*